Met de juiste gevelbekleding geeft u uw huis een unieke uitstraling. Of u nu kiest voor een strakke moderne look of eerder houdt van een romantische landelijke stijl, Dakwerken Van Driessche is gespecialiseerd in het plaatsen van gevelbekleding op maat van uw project.

Waarom kiest u voor gevelbekleding?

Veel Belgen worden geboren met een spreekwoordelijke baksteen in de maag. We besteden veel aandacht aan onze huizen. Ieder huis is uniek en dat tonen we graag. Met de juiste gevelbekleding krijgt uw huis nog meer karakter en past het volledig bij uw stijl.

Kiezen voor gevelbekleding is een bewuste, maar geen eenvoudige keuze. Factoren als stijl, budget, duurzaamheid, isolatiewaarde, onderhoud en technische eisen hebben een belangrijke invloed op de gevelbekleding die bij u past.

Dakwerken Van Driessche adviseert u graag over de juiste keuze. Daarom geven we een overzicht van de belangrijkste gevelmaterialen en hun eigenschappen. Bent u op zoek naar meer informatie en advies? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Gevelbekleding in zink

Zink is weer helemaal terug van weggeweest. En dat is goed nieuws want zink is een mooi, natuurlijk en uiterst duurzaam materiaal. Een gevelbekleding in zink past zowel bij moderne als bij klassieke woningen en past zich aan aan de eisen van de bouwheer.

  • Duurzaam: zink is een oerdegelijk materiaal. Het is zeer slijtvast en gaat heel lang mee. Bovendien is het heel onderhoudsvriendelijk.
  • Flexibel: omdat zink zo flexibel is kan het worden aangepast aan ieder project. Maar ook in stijl is het flexibel. Zink is tijdloos en past zowel bij strakke als bij rustieke huizen.
  • Combineren: net omdat zink zo stijlvol en tijdloos is laat het zich goed combineren met andere materialen. Een zinken gevelbekleding sluit mooi aan bij de andere dakafwerkingen in zink. Er zijn echter enkele materialen die u beter niet combineert om corrosie te voorkomen. Onze experten weten precies wat kan en wat niet.
Zink als gevelbekleding

Een gevelbekleding in zink plaatsen is precisiewerk. De medewerkers van Dakwerken Van Driessche zijn hierin geschoold en weten exact hoe de juiste uitzetnaden en krimpvoegen uw gevel in topconditie kunnen houden.

Wij helpen u graag met een offerte op maat voor een tijdloze gevel in zink.

Gevelbekleding in leisteen

Een leien gevel geeft uw huis een luxueuze uitstraling. Leien zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en gaan een hele tijd mee. Bovendien kan u door u keuze in het legverband van de leien uw gevel een heel uniek karakter geven. Er bestaan verschillende soorten leien:

Gevelbekleding in leisteen

Kunstleien: dit type wordt vervaardigd uit vezelcement en is perfect maatvast. Ze worden tot in de kern gekleurd en afgewerkt met een weerbestendige coating. En ze zijn gunstig in prijs!

Natuurleien: deze volledig uit natuurlijke leisteen gemaakte gevelbekleding is zowat het neusje van de zalm. De kleur varieert tussen zwart en antraciet en iedere lei is uniek.

Leisteen is erg dun en wordt door ons op een houten frame bevestigd dat we tegen uw gevel plaatsen. Daardoor leent leisteen zich ook bijzonder goed tot gevelrenovatie!

Wij zijn specialist in het plaatsen van gevelbekleding in leisteen. Wij kunnen u dus als geen ander informeren over de mogelijkheden van leien voor uw gevel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Sidings als gevelbekleding

Sidings zijn decoratieve gevelplaten waarmee u uw gevel netjes kan afwerken. De meeste sidings worden gemaakt in vezelcement (maar kunststof of volkern kan ook) en zijn relatief snel te plaatsen. Deze gevelbekleding is vaak goedkoper dan andere types en ze heeft nog enkele belangrijke voordelen:

  • Onderhoudsvriendelijk: omdat de sidings voorzien zijn van een afwerkingslaag Sidings als gevelbekledingvolgens de gekozen look hoeft u de gevel niet meer te schilderen of te behandelen.
  • Brandveilig en weerbestendig: vezelcement is een brandveilig materiaal. Door de coating is uw gevel eveneens beschermd tegen regen, wind en vrieskou.
  • Keuze in stijlen: of u nu voor een houtlook gaat of het liever iets strakker hebt, de mogelijkheden in kleuren en stijlen voor sidings zijn oneindig.

Dakwerken Van Driessche plaatst uw sidings op een houten of metalen structuur. Wij werken uw gevel volgens uw wensen tot in de puntjes af en staan u bij met advies en informatie.

Bent u op zoek naar een specialist in gevelbekleding en wenst u te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw project? Wij komen gratis bij u langs en bezorgen u een offerte op maat.

Je muur isoleren dankzij gevelbekleding

Wanneer u uw gevelbekleding vernieuwt, is het ook aangeraden om nieuwe isolatie voor je buitenmuur te voorzien. Dat is nodig omdat er bij de afwerking rond ramen en deuren anders koudebruggen kunnen ontstaan. Met een nieuwe gevel verbetert u dus niet enkel het uitzicht van uw woning, u bespaart er nadien ook energiekosten mee.

Zeker voor – veelal oude – huizen zonder spouwmuur of wanneer de spouwmuren moeilijk te isoleren zijn biedt gevelrenovatie u een verhoogd wooncomfort. Met een geïsoleerde buitenmuur bespaart u in dat geval gemiddeld 25% op je energiefactuur. Bovendien kan u voor het na-isoleren van je buitenmuur een premie van uw netbeheerder krijgen, tenminste wanneer de isolatie door een erkende aannemer werd geplaatst. En dat is mooi meegenomen!

Bij Dakwerken Van Driessche werken we met kwalitatieve isolatiepanelen die we eerst aanbrengen op de buitenmuur. Daardoor krijgt uw woning een doorlopend isolatieschild en hebben koudebruggen geen kans. Dat isolatieschild bevestigen we met houten latwerk waarop nadien de nieuwe gevelbekleding wordt aangebracht. Zo blijft alles netjes op zijn plaats zitten.

Een bijkomend voordeel bij na-isolatie van de buitenmuur is dat u binnen in uw woning geen kostbare ruimte verliest. U krijgt dus alle voordelen van een goed geïsoleerd huis, zonder in te boeten aan wooncomfort.

Bent u op zoek naar een specialist in gevelbekleding en wil u graag eens praten over de mogelijkheden voor uw project? Wij komen gratis bij u langs en bezorgen u een offerte op maat.