Bij de renovatie van bestaande woningen, maar ook bij het plaatsen van nieuwbouwwoningen, wordt er vaak gekozen voor een gevelbekleding. Door deze te plaatsen, creëert u tientallen mogelijkheden die uw gevel extra cachet en uitstraling geven. Verberg de bakstenen en bekleed de gevel van uw woning met een materiaal van uw keuze, voor die extra moderne of tijdloze look. Dakwerken Van Driessche is gespecialiseerd in het plaatsen van verschillende types gevelbekleding.

voordelen van gevelbekleding

Naast het feit dat u een ruime keuze heeft aan materialen en looks, biedt een duurzame gevelbekleding ook veel voordelen. De meeste Vlaamse huizen zijn gebouwd met bakstenen, maar door die bakstenen ziet uw gevel er maar heel gewoontjes uit. Met de juiste gevelbekleding krijgt uw woning een unieke uitstraling. Kiest u voor een strakke en moderne gevel? Of gaat u eerder voor een landelijke stijl met natuursteen? De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt!

 • Veel keuzemogelijkheden op gebied van materialen en uitstraling
 • Een duurzame oplossing waar u jaren van kunt genieten
 • Kies uw eigen stijl!
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Extra isolatie

Welke soorten gevelbekleding bestaan er?

Wanneer u beslist om uw gevel te bekleden, ontdekt u al snel dat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn, zowel qua look als op het gebied van de verschillende materialen. Dit zijn de meest gekozen opties. We geven u op deze pagina ook graag meer uitleg over de verschillende mogelijkheden.

 • Gevelbekleding in zink
 • Sidings gebruiken als gevelbekleding
 • Houtlook gevelbekleding
 • Gevelbekleding met leien of leisteen
 • Gevelbekleding met vezelcement

Gevel bekleden met zink

Gevelbekleding in zink

Zink is een uitstekende keuze om uw gevel te bekleden. Het materiaal is helemaal terug van weggeweest en we zien dit materiaal steeds vaker weer verschijnen bij renovaties en nieuwbouwprojecten. Zink is een natuurlijk product dat bijzonder duurzaam is. Een zinken gevel ziet er bovendien prachtig uit en het combineert makkelijk met andere materialen. Kiest u ervoor om ook uw dak af te werken met zink, dan is een gevelbekleding in zink zeker een goede keuze.

Zink is een flexibel materiaal, zowel om complexe bouwprojecten mee te bekleden, als op gebied van stijl. Het past perfect bij moderne woningen als bij rustieke, landelijke woningen. Het plaatsen van zink vergt precisiewerk. Dakwerken Van Driessche is gespecialiseerd in het plaatsen van zink, zowel voor gevels als voor daken.

Het gebruik van zink biedt verschillende voordelen:

 • Duurzaam en oerdegelijk
 • Mooie en natuurlijke uitstraling
 • Flexibel en tijdloos
 • Makkelijk te combineren in iedere stijl

Gevel bekleden met sidings

Sidings zijn decoratieve gevelplaten waarmee u uw gevel naar eigen stijl en wensen kan bekleden. Er bestaan verschillende types sidings die we kunnen aanwenden om uw gevel de look te geven waar u van droomt. De meeste sidings worden geproduceerd van vezelcement, maar kunststof of volkern sidings zijn ook mogelijk!

Een gevelbekleding met sidings is een voordelige keuze op gebied van prijs en onderhoud. Maar sidings bieden meer voordelen:

 • Goedkoop om aan te kopen en te plaatsen
 • Onderhoudsvriendelijk, u hoeft ze niet te schilderen of te behandelen
 • Bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Vezelcement is een brandveilig materiaal
 • Ruime keuze in kleuren, stijlen en looks
Gevelbekleding sidings

Dakwerken Van Driessche werkt ook met Eternit sidings. Dat zijn sidings in vezelcement die beschikbaar zijn in talrijke kleuren en stijlen. Bovendien zijn ze ontzettend duurzaam, met een lange levensduur.

Gevel bekleden met houtlook

Een gevelbekleding met houtlook sidings is de ideale manier om een houtlook te creëren. Sidings zijn namelijk beschikbaar in de gladde of generfde variant. Er zijn ook verschillende kleuren beschikbaar waardoor een realistische houtlook gecreëerd kan worden.

Houtlook gevelbekleding heeft een natuurlijke charme en warmte die zowel bij landelijke als strakke woning past. Een houtlook kunt u creëren met echt hout of voor sidings in kunststof of aluminium. Onze voorkeur gaat uit naar sidings als houtlook gevelbekleding, omdat ze bijzonder onderhoudsvriendelijk en helemaal weerbestendig zijn. Ze hebben bovendien dezelfde warme look als echt hout.

Gevel bekleden met leien

Een leien gevel heeft een luxueuze uitstraling en het geeft de gevel van uw woning dat extraatje waarnaar u op zoek bent. Bij het plaatsen van een leien gevelbekleding heeft u de keuze tussen de verschillende legverbanden van de leien.

 • Maasdak of dubbele dekking
 • Enkelvoudige horizontale dekking
 • Enkelvoudige dekking met ruitvormige leien
 • Halfsteenverband
 • Dekking met dampatroon
 • Dekking volgens cassettesysteem
 • Trapdekking
 • Dekking met open voeg
Gevelbekleding leien

Gevel bekleden met leisteen

Een gevelbekleding met leisteen of natuurleien bestaat volledig uit natuursteen. Iedere lei is uniek en de kleur varieert van zwart tot antraciet. Met natuurstenen kunt u ervan uit gaan dat u het neusje van de zalm in huis haalt. Deze uitvoering ziet er bijzonder luxueus uit!

Natuurlijke leisiteen heeft bovendien een levensduur van tot wel honderd jaar.

Gevel bekleden met kunstleien

Kunstleien bieden een budgetvriendelijk alternatief voor de gevelbekleding in natuurleien. Deze leien worden vervaardigd uit vezelcement en ze zien er exact hetzelfde uit als natuurleien. Ze worden afgewerkt met een coating die tegen alle weersomstandigheden bestand is en ze hebben een knappe prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien zijn er ontzettend veel mogelijkheden om uw woning een unieke, moderne uitstraling te geven.

Gevel bekleden met vezelcement

Leien en sidings worden vaak uit vezelcement gemaakt. Omdat vezelcement heel veelzijdig en budgetvriendelijk is, is het populaire gevelbekleding, maar ook dakbedekking voor hellende daken. Vezelcement is een natuurlijk materiaal met een lange levensduur van vijftig jaar, goede weerbestendigheid en veel mogelijkheden. Het vergt bovendien weinig tot geen onderhoud, want vezelcement is kleur- en vormvast en beschermt je gevel tegen rot, roest en schimmels.

muren extra isoleren

Het plaatsen van gevelbekleding is het ideale moment om deze werkzaamheden ook te benutten voor de isolatie van uw muren. Door deze werkzaamheden met elkaar te combineren, bespaart u een heleboel geld op uw energiefactuur. Bovendien is het nodig om uw muren te isoleren om koudebruggen te vermijden rond de bestaande ramen.

Bij Dakwerken Van Driessche werken we met kwalitatief hoogstaande isolatiepanelen die we eerst aanbrengen op de buitenmuur. Uw gevel wordt daardoor voorzien van een doorlopend isolatieschild waar u geen koudebruggen zal aantreffen. Het isolatieschild wordt bevestigd met houten latten die we daarna gebruiken om de gevelbekleding te bevestigen.

Zeker voor woningen die al wat ouder zijn en waar het moeilijk is om de spouwmuur te isoleren, biedt isolatie langs de buitenzijde van de muur een mooie oplossing. Uw gevel langs de buitenzijde isoleren biedt tal van voordelen:

 • U verliest geen ruimte in uw woning
 • Mogelijk maakt u eventueel aanspraak op een premie van uw netbeheerder
 • U bespaart gemiddeld 25% op uw energiefactuur
 • Verhoogd wooncomfort
 • Vermijd koudebruggen

Overheidspremies voor gevelbekleding

De overheid biedt premies en subsidies aan voor verscheidene werkzaamheden aan bestaande woningen. Het plaatsen van gevelbekleding en isolatie aan muren is een renovatie die in aanmerking komt voor subsidies. Niet iedere gevelbekleding komt in aanmerking en de overheid legt de focus bij de extra isolatiewaarde die de plaatsing met zich meebrengt. Bij Dakwerken Van Driessche kunnen we u informeren over de verschillende werken die in aanmerking komen voor een premie. We zijn dan ook een erkend aannemer die u van de juiste documentatie kan voorzien om de premie aan te vragen.

Gevel volledig renoveren?

Is uw gevelbekleding aan renovatie toe en bent u op zoek naar een erkend aannemer met ervaring? Dakwerken Van Driessche heeft meer dan 10 jaar ervaring met gevelrenovatie. Neem dus zeker contact met ons op. We bekijken graag de staat van uw huidige gevel en adviseren u over de mogelijkheden.

Duurzame gevelbekleding

Duurzame gevelbekleding

Bij de plaatsing van gevelbekleding is het logisch dat u ook graag geniet van de vele voordelen. Dat uw gevel er nieuw uit ziet, volgens de stijl van uw woning, is een logisch gevolg. Maar u wil natuurlijk ook dat de plaatsing door een professional uitgevoerd wordt en lang meegaat. Door de bekleding te combineren met de plaatsing van isolatie, bespaart u dan ook nog eens op uw energiefactuur. Reken op de expertise van een professional die u helpt om de juiste keuzes te maken. Dakwerken Van Driessche helpt u graag verder met advies om een optimale keuze te maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!