Waarom kiezen voor houtlook gevelbekleding?

Is uw oude gevel aan verfraaiing toe? Nieuwe gevelbekleding geeft uw woning binnen de kortste keren weer een stralend nieuwe look. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor de natuurlijke warmte van hout of een realistische houtlook. Lees hier waarom u beter kiest voor houtlook gevelbekleding.

realistische houtlook met de voordelen van sidings

Droomt u van een natuurlijk uitziende gevel met een warme uitstraling? Dan heeft u zeker en vast al aan hout gedacht. Maar houten gevels brengen veel werk met zich mee. Ieder jaar moet het hout geschuurd en geschilderd worden. Daarnaast moet er ook regelmatig geolied worden om de mooie uitstraling te bewaren. Veel onderhoudswerk dat u allemaal kan vermijden door voor houtlook gevelbekleding te kiezen!

Onze houtlook sidings zijn een mooie en authentieke manier om uw gevel te verfraaien.

Wat is houtlook gevelbekleding?

Houtlook gevelbekleding wordt gemaakt van kunststof sidings met een realistische houtlook. De sidings kunnen worden gebruikt voor de voorgevel of zijgevel, maar ook om een dakkapel, tuinhuis of poolhouse te bekleden.

De gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende tinten, schakeringen en houtsoorten. U kan ook kiezen uit gladde sidings of houtlook sidings met houtnerf.

Waarom kiezen voor houtlook gevelbekleding?

Houtlook sidings hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Ze zien er bijzonder realistisch uit en doen helemaal niet onder voor de look van echt hout. De houtlook biedt dan ook een heleboel voordelen:

  • Onderhoudsvriendelijk: de bekleding kan gewoon worden afgewassen
  • Sidings hoeven niet geschilderd of geschuurd te worden
  • Duurzaam materiaal waar u jaren plezier aan heeft
  • Waterafstotend materiaal: geen last van mos of algengroei
  • Budgetvriendelijke oplossing voor de bekleding van uw gevel
  • Veel keuze in houtsoorten, tinten en kleurschakeringen

nadelen van echt hout

Het gebruik van echt hout bij het bekleden van een gevel biedt een heleboel nadelen. Hout vraagt veel onderhoud om het in topconditie te houden. Ieder jaar moet er opnieuw geschuurd en geschilderd worden. Hout is weinig weerbestendig en absorbeert sneller vocht. Daardoor ziet u na een tijdje mosvorming en algenvorming op het hout.

Daarnaast heeft hout ook nog de neiging om uit te zetten en te krimpen onder verschillende weersomstandigheden. Voor gebruik in gevels zorgt dat ervoor dat de gevel op sommige plaatsen scheef lijkt te trekken.

duurzame en onderhoudsvriendelijke gevelbekleding

Uw gevel bekleden met kunststof sidings is de perfecte manier om te genieten van de mooie looks, zonder u zorgen te maken over de onderhoudswerkzaamheden. Dakwerken Van Driessche is gespecialiseerd in gevelbekleding. Of u nu kiest voor houtlook sidings of eerder voor de duurzame charme van een zinken gevel, Dakwerken Van Driessche heeft de expertise die belangrijk is voor een perfecte plaatsing van de bekleding. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.