Er zijn heel wat opties wanneer het aankomt op gevelbekleding. Naast de klassiekers zoals gevelstenen en pleisterwerk wint ook houtlook gevelbekleding steeds meer aan populariteit. Houtlook sidings zien er natuurlijk en warm uit. Bovendien zijn ze heel onderhoudsvriendelijk met een realistisch effect. Bij Dakwerken Van Driessche kunt u terecht voor houtlook gevelbekleding die tegelijk duurzaam en budgetvriendelijk is.

Houtlook gevelbekleding

Welk hout heb je nodig voor gevelbekleding?

Wilt u een houtlook voor uw gevelbekleding, dan heeft u verschillende opties. Zo kunt u kiezen voor echt hout of voor een kunststof of aluminium versie met houtlook. Het nadeel van echt hout is dat het enorm veel onderhoud vraagt om in goede staat te houden. Hout is gevoelig aan weersomstandigheden en kan krimpen en uitzetten. Doordat het weinig bestand is tegen weersveranderingen kampt u ook snel met mos en algen.

Een goed, kwalitatief alternatief is houtlook gevelbekleding zoals sidings. Kunststof sidings kan je gewoon afwassen en ze vragen verder geen onderhoud. Ze stoten van nature water af, waardoor mos en algen geen kans krijgen. Bovendien is kunststof helemaal weerbestendig en zal het zich niet zetten bij veranderende weersomstandigheden.

-> Vraag nu uw offerte op maat

Wat zijn de voordelen van houtlook gevelbekleding?

Houtlook gevelbekleding

Bij Dakwerken Van Driessche werken we met sidings om een houtlook te creëren. Sidings zijn decoratieve gevelplaten die in heel wat kleuren en stijlen bestaan. Ze zijn ideaal voor gevelrenovatie, maar ook geschikt voor nieuwbouw. Dit type gevelbekleding maakt het makkelijk om op een budgetvriendelijke en duurzame manier een houtlook te creëren voor uw gevel.

Houtlook gevelbekleding is:

  • Makkelijk om schoon te maken
  • Vraagt geen onderhoud (niet nodig om te schilderen of schuren)
  • Duurzaam, slijtvast materiaal
  • Geen mos- of algengroei
  • Budgetvriendelijk
  • Grote keuze in soorten, tinten en kleurschakeringen

Houtlook sidings met houtnerf zien er warm en realistisch uit, net als echt hout. Ze zijn geschikt voor de voorgevel en zijgevel, maar kunnen ook gebruikt worden als accent op de gevel. Ook wanneer u een dakkapel laat plaatsen zijn houtlook sidings geschikt als bekleding. 

-> Vraag nu uw offerte op maat

Zink als gevelbekledingZijn er nadelen aan houtlook gevelbekleding?

De prijs van houtlook sidings varieert naargelang de materiaalsoort. Er bestaan gelukkig meerdere opties, waaronder goedkope en duurdere. Sidings in echt hout kunnen qua prijs flink oplopen en zijn bovendien minder weerbestendig. Een betere optie is kunststof sidings met houtlook. Die zijn budgetvriendelijk, maar zijn net iets minder duurzaam dan aluminium sidings.

Dakwerken Van Driessche adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden. U kunt bij ons bovendien terecht voor gevelbekleding in zink en leien (leisteen en kunstleien).

 

Waar moet u nog op letten?

Het vernieuwen of renoveren van de gevel is het ideale moment om extra aandacht te besteden aan isolatie. Goed isoleren is de beste manier om energiekosten te drukken. Dakwerken Van Driessche werkt met kwalitatieve isolatiepanelen. Die worden op uw buitenmuur aangebracht, waarna uw gevelbekleding kan worden afgewerkt. Op die manier komt er geen kap- en breekwerk bij kijken. Dat maakt het budgetvriendelijk en geschikt voor oudere woningen.

Goed om te weten: u kunt hiervoor een premie van uw netbeheerder krijgen. Ook kunt u een premie voor uw gevelbekleding aanvragen. Vraag ons gerust naar de werkzaamheden die in aanmerking komen voor een premie. We staan u graag bij met advies over de geschikte werken voor uw project.

-> Vraag nu uw offerte op maat

Ook interesse in houtlook gevelbekleding?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek waarin we u adviseren over de vele mogelijkheden die er zijn om uw project tot een goed einde te brengen. U kunt bij Dakwerken Van Driessche rekenen op meer dan tien jaar ervaring. We zetten onze expertise in om u een optimale service te verlenen.