Uw dak renoveren en isoleren loont. Verspilling tegengaan is de eerste stap in een duurzame renovatie. Het resultaat? Je bespaart een pak energie en dat voel je in je portemonnee. Bovendien stijgt de waarde van uw woning aanzienlijk.

Ook de overheid komt tussen met tal van premies. Dakwerken Van Driessche wijst u graag de weg in de verschillende mogelijkheden.

Vraag je offerte aan

 

Premies voor dakisolatie

Energienormen voor nieuwbouwwoningen worden steeds strenger. Terecht, hoe bewuster we met energie omgaan, hoe minder verbruik en hoe beter voor het milieu en voor onze toekomst. Het is dus niet verwonderlijk dat vandaag de dag de focus ligt op energiebewust renoveren.

Een heel groot deel van de warmte in huis verdwijnt door de muren en door het dak. Kiezen voor muur– of dakisolatie is dus een logische stap naar meer wooncomfort. En bovendien stijgt de waarde van uw woning aanzienlijk.

De premies waarop u recht hebt hangen af van uw woonplaats. We zetten de mogelijkheden even op een rij.

Renovatiepremies per gewest

BENOveren of Beter Renoveren staat steeds meer in de kijker. Wie in zijn woning een inspanning doet om minder energie te verbruiken, wordt daarvoor beloond door de overheid.

Op welke renovatiepremies heeft u recht? Dat hangt af van uw woonplaats. In België zijn het de gewesten die instaan voor de toekenning van de premies. We zetten de mogelijkheden even op een rij.

vlaanderen

In Vlaanderen waren het tot voor kort de netbeheerders zoals Fluvius die u een premie toekenden. Sinds 1 juli 2022 dient u echter Mijn VerbouwPremie via de Vlaamse Overheid aan te vragen. Deze eengemaakte premie is er voor al wie investeert in energie-efficiëntie en woningkwaliteit.

Hieronder valt logischerwijs ook een premie voor de isolatie van uw dak. Naast het plaatsen van isolatie, komen eveneens het vervangen of behandelen van de dakstructuur en het verwijderen van asbest in aanmerking. Ook hier varieert het premiebedrag volgens inkomenscategorie en dienen de werken door een aannemer uitgevoerd te worden.

Renoveer je meerdere zaken in huis? Wanneer u op korte termijn minstens drie verbeteringswerken aan uw woning laat uitvoeren, bestaat er in Vlaanderen ook nog een renovatiebonus.

Sommige gemeentes en provincies geven ook eigen premies voor dak- en muurisolatie. Of dat voor u het geval is kan u terugvinden op de Vlaamse premiezoeker.

Brussel

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bundelt de verschillende steunmaatregelen onder de zogenaamde Renolution-premie. Er zijn voor inwoners van Brussel in totaal 45 RENOLUTION-premies voor duurzame renovaties, die kunnen gebundeld worden in één enkele aanvraag. De voorwaarde? Alle aanpassingen dienen uitgevoerd te worden door een erkend aannemer.

Wat dakwerken betreft, zijn de steunmaatregelen sinds 2022 erg uitgebreid. Niet enkel voor de thermische dakisolatie, maar ook voor het verbeteren van de dakstructuur, de waterdichtheid en de aanleg van een groendak zijn een aantal mooie premies voorzien. De premiebedragen variëren naargelang het dakoppervlak en uw inkomenscategorie.

Kiest u voor een duurzaam isolatiemateriaal? Dan komt daar zelfs nog een bonuspremie bovenop. Meer informatie leest u op de website van Leefmilieu Brussel. Ook voor muurisolatie voorziet het Brussels gewest een aantrekkelijke premie!

wallonië

In Wallonië voorziet het gewest eveneens premies voor dak- en muurisolatie. De werken moeten dan wel door een erkende aannemer worden uitgevoerd. De voorwaarden leest u hier.

Offerte Dakwerken aanvragen

Heeft u vragen over dakisolatie of muurisolatie en de bijhorende premies of wil u graag een offerte op maat aanvragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies.

Offerte aanvragen