Uw dak renoveren en isoleren loont. Niet alleen uw energie uitgaven varen er wel bij, ook de overheid komt tussen met tal van premies. Dakwerken Van Driessche wijst u graag de weg in de verschillende mogelijkheden.

Premies voor dakisolatie

Energienormen voor nieuwbouwwoningen worden steeds strenger. Terecht, hoe bewuster we met energie omgaan, hoe minder verbruik en hoe beter voor het milieu en voor onze toekomst. Het is dus niet verwonderlijk dat de overheid burgers wil belonen die ook in bestaande huizen inspanningen doen om minder energie te verbruiken.

Een heel groot deel van de warmte in huis verdwijnt door de muren en door het dak. Kiezen voor muur- of dakisolatie is dus een logische stap naar meer wooncomfort. En bovendien stijgt de waarde van uw woning aanzienlijk.

De premies waarop u recht hebt hangen af van uw woonplaats. We zetten de mogelijkheden even op een rij.

Renovatiepremies per gewest

In België zijn het de gewesten die instaan voor de toekenning van de premies.

  • Woont u in Brussel, dan heeft u recht op een mooie premie voor dakisolatie. Kiest u voor een natuurlijk isolatiemateriaal dan komt daar zelfs nog een premie bovenop. Meer informatie leest u op de website van Leefmilieu Brussel. Ook voor muurisolatie voorziet het Brussels gewest een aantrekkelijke premie!
  • In Wallonië voorziet het gewest eveneens premies voor dak- en muurisolatie. De werken moeten dan wel door een erkende aannemer worden uitgevoerd. De voorwaarden leest u hier.
  • Ook Vlaanderen heeft een premie voor de isolatie van uw dak of uw muren voor u klaarstaan. Daar zijn het de netbeheerders die u de premie toekennen. De hoogte van het bedrag dat u krijgt hangt af van het feit of u de werken al dan niet door een erkende aannemer laat uitvoeren. In dat laatste geval is de premie aanzienlijk hoger. De voorwaarden en het aanvraagformulier staan op de website van de Vlaamse overheid. Wanneer u op korte termijn meerdere verbeteringswerken aan uw woning laat uitvoeren bestaat er in Vlaanderen ook nog een renovatiebonus.
  • Sommige gemeentes en provincies geven ook eigen premies voor dak- en muurisolatie. Of dat voor u het geval is kan u terugvinden op de Vlaamse premiezoeker.

Hieronder vindt u de documenten die u nodig heeft voor het aanvragen van een premie in uw provincie:

Heeft u vragen over dakisolatie of muurisolatie en de bijhorende premies? Neem vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies en een offerte op maat.