De buitenmuren van uw woning zijn blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Soms raken ze beschadigd of verliezen ze hun schoonheid. Maar het kan ook zijn dat u uw huis een nieuwe look wil geven die aangepast is aan uw smaak en wensen. Dan kan u bij Dakwerken Van Driessche terecht voor een volledige gevelrenovatie. Bij slecht geïsoleerde huizen heeft u dankzij renovatie de kans om uw woning van een hele nieuwe isolatielaag te voorzien.

Een nieuwe gevel voor uw woning

Wanneer u renovatieplannen heeft voor uw huis, dan is een gevelrenovatie altijd het overwegen waard. U kan het uitzicht van uw woning er drastisch mee verbeteren en tegelijk verhoogt u uw wooncomfort door de extra isolatielaag die onder de nieuwe gevelbekleding wordt aangebracht.

Bovendien heeft u er als bewoner relatief weinig hinder van. Alle werken gebeuren langs de buitenzijde van de woning.

Uw nieuwe woongevel kunnen we in verschillende materialen uitvoeren. We zetten de belangrijkste types gevelbekleding even op een rij:

  • Gevelrenovatie met zink: Een duurzaam natuurproduct dat weer helemaal in is. Of u nu van een moderne of eerder klassieke look houdt, met zink kan u alle kanten op. Het materiaal is flexibel en laat zich makkelijk onderhouden. Zinken bekleding is tijdloos en dat is maar goed ook want zink gaat heel lang mee.
  • Leien op uw nieuwe gevel: Leisteen staat voor luxe en authenticiteit. Met een leien gevel geeft u uw huis een unieke uitstraling. Dakwerken Van Driessche werkt zowel met kunstleien als met natuurleien. Leisteen is erg dun en door variatie in het legpatroon krijgt uw woning een bijzonder karakter. Omdat we de bekleding aanbrengen op een houten frame, dat tegen de oorspronkelijke gevel wordt geplaatst, leent dit materiaal zich uitstekend tot gevelrenovatie.
  • Sidings: Deze cementvezelplaten bestaan in een ruim aanbod aan kleuren en afwerkingen. Er zijn steeds sidings op de markt die aansluiten bij uw stijl. Het is een licht materiaal dat makkelijk te bewerken is waardoor we uw gevelrenovatie snel kunnen uitvoeren. Sidings zijn brandveilig en onderhoudsvriendelijk.

Indien u dat wenst kan u via ons ook gevelrenovatie in crepi (sierplijster) en de bijhorende schilderwerken laten uitvoeren. We maken hiervoor graag een offerte voor u op.

Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelbekleding

Gevelrenovatie en isolatie

Een gevelrenovatie is de ideale manier om uw woning extra te isoleren. We verwijderen eerst de oude gevelbekleding zodat we eerst nieuwe isolatie kunnen aanbrengen. Hierop wordt dan de nieuwe gevelbekleding geplaatst. Omdat we uw woning helemaal kunnen inpakken met isolatiemateriaal zijn koudebruggen makkelijk te vermijden.

Zo verbetert u niet enkel het uitzicht van uw woning, ook uw wooncomfort gaat er goed op vooruit. En dat zijn twee redenen die de waarde van uw huis sterk doen stijgen. In een optimaal geïsoleerde woning houdt u de kamertemperatuur veel constanter. Zomerse hitte blijft buiten en in de winter houdt u het aangenaam warm. Dat voelt u niet alleen aan uw comfort, ook uw energiefactuur vaart er wel bij!

U kan bovendien aanspraak maken op een premie van uw netbeheerder voor het aanbrengen van muurisolatie. Een extra voordeel dat isolatie van de buitenmuur bij gevelrenovatie heeft is dat u geen binnenruimte verliest.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner in gevelrenovatie? Wil u de mogelijkheden voor de vernieuwing van de gevel van uw woning graag eens met ons bespreken? Dakwerken Van Driessche staat steeds klaar om u bij te staan met professioneel advies. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismakingsgesprek. Wij komen gratis bij u langs en bekijken samen met u wat er mogelijk is. Daarna maken we graag een offerte op maat voor u klaar.