Daken lijden onder verschillende weersomstandigheden. Daarom vragen ze af en toe een beetje vernieuwing en verbetering. Dakwerken Van Driessche is al jarenlang specialist in dakrenovatie. We zetten de belangrijkste aandachtspunten graag even op een rij.

Dakrenovatie, hoe ingrijpend is het?

Het is een vraag die ons wel vaker wordt gesteld: hoe lang zitten we zonder dak wanneer we kiezen voor dakrenovatie? Een vraag die natuurlijk niet eenvoudig te beantwoorden is. Heel veel hangt af van de huidige staat van het dak en het onderdak.

Bij de dakrenovaties die Dakwerken Van Driessche uitvoert wordt steeds de dakbedekking verwijderd. Die is ook het meest blootgesteld aan het weer en aan de omgeving. Daarbij wordt ook het lattenwerk aangepast aan de nieuwe dakbedekking. Als u niet op tijd ingrijpt kan de schade aan uw dak ook groter worden door insijpelend water of scheurtjes.

In sommige gevallen vervangen we zelfs het hele dakgebinte. Dat is nodig wanneer het gebinte in slechte staat verkeert en de stevigheid en stabiliteit van het dak in gevaar is. Of wanneer de structuur van uw woning wijzigt bij renovatie.

Iedere dakrenovatie vraagt dus een andere aanpak. Bij Dakwerken Van Driessche willen we de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk beperken. Daarom werken we indien nodig met dekzeilen om uw huis droog te houden. Zo komt u nooit echt zonder dak te zitten.

wat zijn de mogelijkheden?

Of je nu op zoek bent naar een dakrenovatie voor een hellend dak of een dakrenovatie voor een plat dak, voor iedere situatie heeft Dakwerken Van Driessche een oplossing op maat. Alles hangt af van uw wensen en van de staat van uw dak.

We kunnen vier soorten dakrenovatie voor u uitvoeren:

  • Vervangen van de dakbedekking: In feite is dit de meest eenvoudige manier van dakrenovatie. Wij verwijderen steeds alle oude lattenwerk, onderdak, dampscherm en eventuele isolatie.
  • Dakisolatie plaatsen: Soms is het dak nog in prima staat maar werd er geen of onvoldoende isolatie voorzien. Dakisolatie vernieuwen wordt ook als dakrenovatie aanzien. Bovendien kan u hiervoor beroep doen op verschillende premies die de overheid hiervoor voorziet.
  • Onderdak plaatsen of vernieuwen: Vooral bij oude woningen komt het wel eens voor dat er geen onderdak werd voorzien. Daardoor kunnen regen en wind via het dak uw huis binnendringen en de isolatie of zelfs het dakgebinte aantasten. Een onderdak zorgt ervoor dat er geen vocht via uw dak de woning binnen kan terwijl het dak dankzij een dampscherm toch prima ademend is.
  • Dakrenovatie van de volledige constructie: de meest ingrijpende manier. Uw huis krijgt hier een volledig nieuw dak. Want niet alleen bij nieuwbouw, ook bij grote renovatiewerken kan de structuur van het dak wijzigen waardoor er nood is aan een nieuwe constructie. Gelukkig heeft Dakwerken Van Driessche heel veel ervaring met volledige dakrenovatie.

Voordelen van dakrenovatie

Uw dak laten renoveren door een professionele firma heeft veel voordelen:

  • Uitstraling en wooncomfort: De staat van het dak is een belangrijk aandachtspunt bij potentiële kopers. Een huis met een gerenoveerd dak ziet er niet alleen beter uit, het stijgt ook in waarde. Bovendien zorgt een goed afgewerkt en geïsoleerd dak voor meer woonruimte en een aangename temperatuur.
  • Besparing op uw energiefactuur: Heel veel warmte in uw huis ontsnapt via het dak. Een goed geïsoleerd dak houdt de warmte in huis waardoor uw energieverbruik drastisch daalt.
  • Premies voor dakrenovatie: Zowel voor renovatie als voor isolatie bestaan er in België heel wat premies van de overheid. Is uw woning meer dan 10 jaar oud? Dan betaalt u slechts 6% BTW voor dakrenovatie.

Wil u meer weten over dakrenovatie en bent u op zoek naar een oplossing op maat voor uw dak? Contacteer ons vrijblijvend voor professioneel advies en een gedetailleerde offerte.