Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte in huis. Bovendien geeft het een extra architecturale meerwaarde aan uw huis. Wil u graag een dakkapel plaatsen? Dakwerken Van Driessche zet de belangrijkste aandachtspunten even op een rij.

Een dakkapel plaatsen: dit zijn de mogelijkheden

Kiest u voor een dakkapel, dan kiest u voor een ingreep die grote meerwaarde geeft aan uw woning.

Dakwerken Van Driessche plaatst dakkapellen op de traditionele werkwijze. Wij voeren alle werken ter plaatse uit. Eerst wordt er een uitsparing in uw dak gemaakt zodat de uitbouw van de dakkapel kan beginnen. De structuur wordt geplaatst en de zijkanten van de dakkapel worden afgewerkt met een gevelbekleding naar keuze. Die kunnen ook worden geïsoleerd zoals een traditionele gevel.

Daarna wordt het plat dak van de dakkapel afgewerkt. Hiervoor gebruiken we dezelfde methode als bij andere platte daken. Dat wil zeggen dat we ook heel veel aandacht besteden aan de dakisolatie van uw dakkapel. Tenslotte worden de ramen geplaatst.

Dakkapel plaatsen   Dakkapel   Dakkapel laten plaatsen 

Waarop letten bij de plaatsing?

Wil u een dakkapel plaatsen, dan zijn er toch enkele zaken die u goed in de gaten moet houden. Het uitzicht van uw woning zal er enigszins door veranderen. Dat wil ook zeggen dat u in bepaalde gevallen een bouwvergunning zal nodig hebben. Voor dakkapellen aan de achterkant van uw huis of voor kleinere modellen is dat meestal niet het geval, maar bevraag u goed bij uw gemeente vooraleer u aan de werken begint.

Bij de voorbereidende werken maken we een uitsparing in uw dak. We kunnen uw interieur beschermen tegen weer en wind met afdekzeilen, maar stof en klein vuil valt niet altijd te vermijden. Zorg er daarom voor dat de ruimte waar de dakkapel komt voldoende leeggemaakt of opgeruimd is. Dat bespaart u extra werk nadien. Bekijk tot slot ook of we uw huis vlot kunnen bereiken met onze vrachtwagen en materieel.

Wil u de mogelijkheden van een dakkapel voor uw huis bekijken of bent u op zoek naar professioneel advies en een vrijblijvende offerte op maat? Bent u eerder op zoek naar een ervaren aannemer in het plaatsen van dakramen? Neem dan zeker contact met ons op!