Een dakraam plaatsen brengt meer licht in huis

Een dakraam plaatsen zoals lichtkoepel of Velux brengt extra veel natuurlijk licht in huis. En ze hebben nog meer voordelen:

  • Moderne dakramen zijn goed geventileerd en voorkomen zo vocht en schimmelvorming
  • Dakramen zijn vandaag ook goed geïsoleerd om warmteverlies te beperken
  • Omdat dakramen en koepels naar boven zijn gericht vangen ze meer licht dan een raam in de muur
  • U kunt uw leefruimte aanzienlijk uitbreiden door de ruimte onder het dak te verlichten met een dakvenster.
  • Voor het plaatsen van een dakraam heeft u doorgaans geen bouwvergunning nodig

Bij Dakwerken Van Driessche zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van dakvensters, Velux dakvensters en koepels. Contacteer ons en vraag naar ons aanbod op maat!

Welk dakraam voor mijn huis?

Dankzij een dakvenster op maat van uw huis kan je die extra ruimte een heel stuk aangenamer maken. Daardoor benut u de maximaal beschikbare oppervlakte en creëert u dus meerwaarde voor uw huis.

Afhankelijk van uw wensen kan u kiezen voor verschillende types dakramen:

  • Wentelende dakramen worden ook wel tuimelramen genoemd. Velux is de meest gekende producent van dit type raam. Wij zijn een specialist in het plaatsen van Veluxramen. Tuimelramen openen rond een centrale as en kunnen 180° gedraaid worden. Daardoor zijn ze ook makkelijk te poetsen. Bijkomend voordeel is dat deze ramen voorzien zijn van een ventilatieklep. Je kan je ruimte dus verluchten zonder dat je het Velux raam open laat.
  • Valramen scharnieren niet om een centrale as maar worden in hun geheel naar buiten toe gedraaid. Ze hebben hun scharnieren bovenaan het raam zitten. Dit type dakvenster zorgt voor een groter ruimtegevoel en biedt een panoramisch uitzicht.

Twijfelt u nog over de beste keuze dakvenster voor uw huis? Dakwerken Van Driessche staat u bij en bezorgt u graag een offerte op maat.

Kan ik een dakraam plaatsen in mijn plat dak?

Ook voor platte daken bestaan er systemen om de woning van meer daglicht te voorzien. Wij installeren lichtkoepels en lichtstraten op uw plat dak. Die zorgen voor een constante lichtinval in de leefruimte en creëren een heel open gevoel.

Bovendien helpen koepels en lichtstraten de ruimte ventileren. Heel wat dakkoepels hebben trouwens een elektrisch systeem om ze vanop afstand te openen.

wat met de isolatie?

Moderne dakvensters voldoen aan de beste isolatienormen en zijn voorzien van hoogrendementsglas. Het warmteverlies in uw woning wordt dus behoorlijk beperkt.

Maar ook in de zomer zullen kwalitatieve dakramen u beschermen tegen de hitte. Het glas in het dakraam is zonwerend en mocht u toch nog een extra bescherming willen dan zorgt een verduisterend gordijn voor de nodige koelte en privacy.

Of u nu een rustiek dakraam, een strakke moderne Velux of een koepel voor uw plat dak overweegt, vraag bij ons zeker een offerte op maat!

Gerelateerde artikels