Hellende daken zitten diep ingebakken in onze bouwcultuur. Vele Belgen kiezen er dan ook bewust voor.

Bij Dakwerken Van Driessche ondersteunen we u graag in uw keuze en informeren u over alles wat u moet weten over hellende daken.

Waarom kiezen voor een hellend dak?

Hellende daken hebben tal van voordelen:

  • Het maakt uw woning compacter en dus meteen energiezuiniger, zonder te moeten inboeten aan vloeroppervlakte.
  • Hellende daken zijn ecologisch verantwoord, want ze vangen bijna al het regenwater op. Slim te hergebruiken voor het toilet, de wasmachine of de tuin.
  • Van de stedenbouwkundige dienst krijgt u bovendien vlot uw vergunning voor een hellend dak. Dus kunnen de werken ook snel van start gaan.
  • Hellende daken zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.
Hellende daken

Hellende daken isoleren langs de buitenkant

U wilt uw woning zo energiezuinig mogelijk maken en dus is goed isoleren belangrijk. Maar hoe isoleert u hellende daken? Traditioneel gebeurt dat langs de binnenkant. Maar wij geven de voorkeur uw dak te isoleren langs de buitenkant. Dit doen we aan de hand van een sarkingdak.

Daarbij bevestigen wij isolatieplaten bovenop de draagstructuur. De voordelen hiervan? U verliest geen plaats meer langs de binnenkant, uw dak is meer winddicht en u hebt zelfs minder isolatie nodig om hetzelfde effect te bekomen.

De isolatie langs de buitenkant heeft zich de afgelopen jaren bewezen en beschikt over de coëfficiënt die nodig is om recht te hebben op de premies.

Uw dakoplossing op maat

Smaken verschillen en elk dak is anders. Dakwerken Van Driessche biedt daarom een oplossing naar al uw wensen.

U kan kiezen uit allerlei soorten dakbedekking in o.a. terracotta pannen, beton en kunststof- of natuurlijke leien. We werken steeds samen met de toonaangevende merken om zo een perfecte kwaliteit te garanderen.

U heeft recht op een garantie van 30 jaar op de dakpannen en een garantie van 10 jaar op de plaatsing hiervan.

Wij vernieuwen ook uw dakgoten, plaatsen buitenisolatie als u dat wenst en zorgen voor nieuwe Velux dakramen. Benieuwd? Klik dan even door naar onze gerealiseerde projecten.

Meer weten over onze manier van werken of onze prijzen? Contacteer ons gerust voor een gratis offerte op maat.