Waarom mijn dak laten ontmossen?

Het onderhoud van uw dak zorgt ervoor dat het dak veel langer als nieuw blijft. We hebben het dan niet alleen over het uitzicht, maar ook over de structuur van het dak. Een goed onderhouden dak zal minder snel lekken of schade vertonen. En zo heeft u er dan ook veel langer geniet van. Het ontmossen van daken is dus erg belangrijk, zeker wanneer u uw huidige dak nog lang wil gebruiken!

Waarom mijn dak laten ontmossen?

Uw dak ziet er niet alleen veel beter uit na een onderhoud, het presteert ook langer goed. Mos is een regelrechte aanval op uw dak en het is erg belangrijk dat u het mos niet laat doorgroeien. Dit zijn enkele redenen om uw dak regelmatig te ontmossen:

  • Het ziet er mooier uit! Een onderhouden dak ziet er gewoonweg mooi en netjes uit.
  • Mos veroorzaakt scheurtjes in dakpannen. Het mos groeit erg makkelijk op uw dakpannen. Daar gaat het op zoek naar kleine poriën om zich in vast te hechten. Het duurt niet lang of de poriën worden groter en uiteindelijk ziet u barsten in de dakpannen.
  • Visuele controle van het dak tijdens een onderhoud. Tijdens het onderhoud van daken houden wij altijd onze ogen open voor andere schade. Terwijl we het dak meter per meter zien passeren, kunnen we goed in schatten of er in de nabije toekomst problemen zullen optreden.

meest voorkomende problemen veroorzaakt door mos

Mos dat op dakpannen groeit, zorgt altijd voor problemen. Het is een onderhoudswerkzaamheid die u niet ongestraft op de lange baan kan schuiven, want je dakpannen lijden onder mosgroei.

Het mos op uw dak werkt een beetje als een spons en houdt grote hoeveelheden water vast. Dat zorgt ervoor dat het dak continu nat blijft.

De begroeiing met mos zorgt er ook voor dat de hellingshoek van het dak zijn nut verlies. Het water loopt niet meer efficiënt weg en er blijven kleine plassen tussen de dakpannen staan.

Wanneer de dakpannen eenmaal beginnen te barsten, kan het vocht doordringen in de onderliggende structuur. De houten onderdelen en isolatie beginnen te rotten en het dak zal het uiteindelijk begeven onder de druk. Het herstellen van de structuur van het dak is een dure onderneming en voorkomen is altijd beter dan genezen! Plan dus tijdig een onderhoudsbeurt voor het laten ontmossen van uw dak.

Wanneer mijn dak laten ontmossen?

Er bestaat niet meteen een vast tijdstip waarop het dak moet ontmost worden. Het is een onderhoudswerkzaamheid die met regelmaat moet gebeuren, maar veel hangt af van uw specifieke omstandigheden. Niet ieder dak wordt even snel overwoekerd met mos. De ligging van uw woning, de hellingsgraad van het dak en het type dakbedekking zijn van belang.

De ideale timing om uw dak te laten ontmossen, zijn dagen waarop er geen vorst is, maar waarop de temperatuur ook niet te hoog is. Ook storm of hevige regen zijn niet bevorderlijk voor het ontmossen van een dak!

Zie je een groene schijn op uw dak of kan je werkelijk het mos al zien groeien? Dan is het hoog tijd om een onderhoudsbeurt in te plannen!

dak laten ontmossen door Dakwerken Van Driessche

Dakwerken Van Driessche is een ervaren dakwerker uit eigen regio. We zijn gespecialiseerd in allerlei verschillende dakwerken. Het onderhoud en ontmossen van daken hoort daar ook bij. Onze vakmannen komen dan ook graag bij u langs om uw dak weer te doen schitteren.

Het ontmossen van het dak duurt enkele uren, afhankelijk van de oppervlakte van het dak. Nadat de werken zijn uitgevoerd, geniet u weer van een mooi en gezond dak! Neem contact met ons op om een onderhoudsbeurt voor uw dak in te plannen.