Dakraam laten plaatsen bij hellend of plat dak

Het installeren van een dakraam is een interessante optimalisatie van uw woning. Het zorgt voor meer lichtinval en het biedt de mogelijkheid om beter te verluchten. Na de plaatsing van een dakraam vragen de meeste mensen zich af waarom ze deze beslissing niet eerder genomen hebben! Dakraam laten plaatsen is mogelijk bij zowel platte daken als bij hellende daken. U heeft bovendien de keuze uit verschillende mogelijkheden!

Dakraam laten plaatsen in hellend dak

Hellende daken zijn ideaal voor de plaatsing van dakramen. Het dakraam zorgt ervoor dat de zolderruimte in één klap een stuk leefbaarder wordt. Er valt een grote hoeveelheid licht binnen en het raam kan makkelijk geopend worden voor verluchting.

Wentelend dakraam

Het wentelend dakraam beschikt over een draai-as in het midden van het raam. Dit type Velux dakramen zijn het best bekend onder het grote publiek en ze worden dan ook het meest geplaatst.

Dakraam plaatsen

Uitzetbaar dakraam

Het uitzetbaar dakraam gaat wat verder open doordat de draai-as zich bovenaan het venster bevindt. Met dit type raam geniet u van een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Studio 3-in-1 dakramen

De 3-in-1 dakramen zorgen voor een knappe rij dakramen naast elkaar. Heeft u behoefte aan meer licht en een indrukwekkend effect in de zolderruimte? Of wordt de zolderruimte gebruikt als leefruimte? Dan is de Velux 3-in-1 dakvensterrij een mooie oplossing.

Balkonvenster

Het balkonvenster ziet er ietsje anders uit en biedt een interessant perspectief. Met een balkonvenster creëert u handig zelf een balkon of verbetert u de doorstap naar het bestaande balkon.

Dakraam laten plaatsen in plat dak

Ook in een plat dak is het makkelijk om een dakraam te installeren. De mogelijkheden liggen hier iets anders.

Dakkoepels voor platte daken

Bij platte daken wordt er vaak gekozen voor een dakkoepel. Op een dakkoepel blijft het regenwater niet staan en geniet u dus altijd van een maximale hoeveelheid licht. Een dakkoepel kan ook geopend worden of zelfs toegang bieden tot het platte dak.

Lichtstraat voor platte daken

Bent u op zoek naar een wow effect of wenst u gewoon lekker veel licht binnen te laten via het dak? Een lichtstraat zorgt voor een grote hoeveelheid natuurlijk licht binnenshuis. De installatie van een lichtstraat is de perfecte manier om uw leefruimte open te trekken!

Plat dak met lichtstraat

Ontrokingsluik voor appartementsgebouwen

Ontrokingsluiken zijn veiligheidsinstallaties die ook als dakraam of verluchtingsraam kunnen dienen. De ontrokingsluiken zijn veelal verplicht in traphallen van appartementsgebouwen. Het systeem heeft een noodknop waarmee het venster snel en efficiënt geopend kan worden om rook te laten ontsnappen uit het gebouw.

Manueel of automatisch?

Waar een Velux dakraam destijds altijd manueel bediend moest worden, kunt u nu ook vaak kiezen voor een automatische of elektrische variant. Niet ieder type dakraam is beschikbaar met elektrische bediening. In de meeste gevallen kiest u dus zelf welk type dakraam het beste past bij uw levensstijl en budget!

dakraam laten installeren in uw hellend of plat dak?

Heeft u plannen om een dakraam te installeren in uw plat of hellend dak? Zoals u reeds kan lezen, zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt. Er kan bovendien eindeloos gecombineerd worden. Creëer ook meer licht in uw zolderruimte of zorg voor een aangename luchtdoorstroming in uw woning.