Vezelcement gevelbekleding is een wat minder bekende soort gevelbekleding, maar wel eentje met heel wat troeven. Vezelcement gevelbekleding heeft de look van leien of sidings voor gevel en dak, met de milieuvriendelijkheid, lichtheid en sterkte van vezelcement. Dat geeft uw gevel of dak een moderne, stijlvolle look op een budget- en onderhoudsvriendelijke manier.

vezelcement-gevelbekleding

Wat is vezelcement?

Vezelcement wordt gemaakt uit verschillende natuurlijke materialen: cement, zand en water. Daar worden houtvezels aan toegevoegd. Het is die combinatie die vezelcement zo stevig en veelzijdig maakt.

Vezelcement wordt gebruikt voor leien en sidings als gevelbekleding, maar ook bijvoorbeeld voor golfplaten als dakbedekking. Vezelcement is niet alleen kleurvast, het is ook een sterk en tegelijk licht materiaal. Dankzij de uitstekende weerbestendigheid, de brandveiligheid en de bescherming tegen roest en schimmel kent vezelcement een lange levensduur van wel vijftig jaar.

-> Vraag nu uw offerte op maat

voordelen van vezelcement gevelbekleding

Gevelbekleding

Bij Dakwerken Van Driessche kunt u terecht voor het plaatsen van gevelbekleding in al zijn vormen. We hebben heel wat ervaring met vezelcement gevelbekleding in de vorm van leien of sidings. Vezelcement is een veelzijdig materiaal dat zich uitstekend laat plaatsen, zowel als gevelbekleding als dakbedekking. Dankzij de vele kleurmogelijkheden en vrijwel onbeperkte variaties in vorm en formaat is vezelcement een terecht populaire gevelbekleding.

Wat zijn de voordelen van vezelcement gevelbekleding?

  • Vrijwel onbeperkte creativiteit
  • Beschikbaar in alle RAL-kleuren
  • Veel formaten en vormen mogelijk
  • Brandveilig
  • Heel onderhoudsvriendelijk
  • Kleurvast en bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Zeer sterk, maar toch licht en dun materiaal
  • Een lange levensduur van minstens vijftig jaar
  • Makkelijk te plaatsen, ook op grote gevels, dakkapellen of bij speciale designs
  • Straffe prijs-kwaliteitsverhouding

Vezelcement is aan een echte heropleving bezig. De grote veelzijdigheid en vele mogelijkheden om uw gevel uniek af te werken, gecombineerd met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding, maken vezelcement perfect geschikt voor renovatie en nieuwbouw. Ook wanneer u extra isolatie wil toevoegen aan uw buitengevels, kunt u met vezelcement uw gevel strak en snel tot in de puntjes afwerken.

-> Vraag nu uw offerte op maat

nadelen aan vezelcement gevelbekleding

Vezelcement is een sterke, veelzijdige gevelbekleding met weinig minpunten. Vezelcement is kleur- en vormvast, goed weerbestendig en het beschermt uw gevel tegen rot, roest en schimmel. Kunststoffen zoals pvc zijn mogelijk nog net wat robuuster.

Twijfelt u over de geschiktheid van vezelcement als gevelbekleding voor uw woning? Neem dan contact op met Dakwerken Van Driessche. We geven u professioneel advies en heldere informatie. Bent u geïnteresseerd in een andere soort gevelbekleding, zoals zink, leien of houtlook? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Vezelcement in combinatie met Gevelisolatie

Overweegt u om uw gevel te renoveren of vernieuwen? Dan is dit een perfect moment om ook de isolatie in uw gevel te verbeteren. Zo verhoogt u de energie-efficiëntie van uw woning aanzienlijk. We plaatsen kwalitatieve isolatiepanelen op de buitenmuur, onder uw nieuwe gevelbekleding. Geen kap- en breekwerk nodig.

Als u buitenmuurisolatie laat plaatsen, heeft u recht op een premie van uw netbeheerder. Ook op een premie voor gevelbekleding kunt u mogelijk een beroep doen. Twijfelt u of de werken in aanmerking komen voor een premie? Dakwerken Van Driessche adviseert u graag over de mogelijkheden.

-> Vraag nu uw offerte op maat

Laat uw vezelcement gevelbekleding plaatsen door een professional

Wilt u een sterke, nieuwe gevel bestand tegen weer en wind? Dan zit u met vezelcement gevelbekleding goed. Kies voor een ervaren aannemer zoals Dakwerken Van Driessche om uw gevelbekleding snel en professioneel te plaatsen. Heeft u nog meer info nodig of wilt u advies over uw specifiek project? Neem snel contact op, we zetten onze tien jaar ervaring en onze vakkennis om tot helder advies voor u.