Welke gevelbekleding bestaat er?

Een van de meest bepalende aspecten van je woning is de gevelbekleding. Het vormt niet alleen een beschermende laag voor je woning, maar de gevelbekleding speelt ook een cruciale rol bij het creëren van de gewenste esthetiek. De mogelijkheden en combinaties in materiaal, stijl en duurzaamheid zijn talloos. Hieronder ontdekt u enkele van de meest courante soorten gevelbekleding.

Bakstenen

De bakstenen gevel, een klassieker. Bakstenen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en tijdloos qua uitstraling. Met bakstenen kunt u variëren in kleur, grootte en textuur, wat maakt dat de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn. Traditionele rode bakstenen, moderne grijstinten, landelijke bakstenen met een recuperatielook of nog iets anders, bakstenen zijn een degelijke keuze voor zowel klassieke als eigentijdse architectuur.

Hout

gevelbekleding-houtHouten gevelbekleding straalt een natuurlijke warmte uit. Het geeft een rustieke uitstraling die je vaak terugziet bij landelijke en traditionele woningen, maar ook bij moderne huizen kan hout een warme toets toevoegen.

Een houten gevel vraagt veel onderhoud. Zo is regelmatige inspectie, reiniging en afwerking een must om de levensduur te verlengen en de natuurlijke uitstraling te behouden.

Een interessant, onderhoudsvriendelijk alternatief is houtlook gevelbekleding. Dat zijn kunststof sidings met een realistische houtlook. Perfect voor de gevel, maar ook om bijvoorbeeld een dakkapel te bekleden.

 

Gevelpleister

Gevelpleister of crepi is populair dankzij de veelzijdigheid en moderne uitstraling. Het wordt meestal aangebracht op betonnen of gemetselde oppervlakken en biedt een gladde, naadloze afwerking. Dit type gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei texturen en kleuren, waardoor u uw gevel kunt aanpassen aan elke smaak.

Gevelpleister kan wel onderhevig zijn aan beschadiging door weersinvloeden. Regelmatig onderhoud is nodig om de duurzaamheid te waarborgen.

gevelbekleding in zink

Zink is een flexibel materiaal dat zich uitstekend leent voor complexe bouwprojecten en renovaties. Ook op esthetisch vlak zijn er heel wat mogelijkheden. De koele toets van het metaal past perfect bij moderne woningen, maar ook bij rustieke, landelijke huizen.

Gevelbekleding in zink is duurzaam en degelijk, maar vraagt precisie bij het plaatsen. Doe dus zeker een beroep op een professional.

Sidings

sidings-gevelbekledingSidings winnen steeds meer aan populariteit. De gevelplaten worden vaak geproduceerd van vezelcement, maar ook kunststof of volkern sidings zijn mogelijk.

Gevelbekleding met sidings is budgetvriendelijk en onderhoudsarm. Bovendien zijn er heel wat kleuren en texturen mogelijk om uw gevel te personaliseren, ook wanneer u een baksteen- of houtlook verkiest. Sidings zijn ook bestand tegen rot, schimmel en insecten.

Leien

leien-gevelbekledingLeien zijn meer gekend als dakbedekking, maar ook voor uw gevel zijn leien een prima optie. Leien hebben een luxueuze uitstraling. Met de verschillende opties qua legverband geeft u uw gevel een unieke look.

Wilt u leien als gevelbekleding, dan kunt u kiezen uit leisteen (natuurleien), kunstleien of vezelcement.

 

Twijfelt u over de juiste gevelbekleding voor uw gevel?

Elk type gevelbekleding heeft een eigen uitstraling en unieke voor- en nadelen. Wilt u meer info over een specifieke gevelbekleding, dan kunt u bij ons terecht voor professioneel advies. Dakwerken Van Driessche beschikt over de juiste expertise om u te adviseren én om de gevelbekleding van uw keuze te plaatsen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!