Hoe een dakraam het best plaatsen?

Op zoek naar een goede methode om meer natuurlijk licht binnen te laten op zolder? Of bent u eerder op zoek naar een goede manier om de bovenverdieping te ventileren? Een raam in het dak plaatsen is de ideale oplossing voor beide problemen. Maar hoe kunt u zelf een dakraam plaatsen?

Wat is een dakraam?

Een dakraam is een raam dat in het dak geplaatst wordt. De meeste dakramen kunnen geopend worden, maar u kunt er ook eentje installeren dat niet open kan.

Het plaatsen van een dakraam biedt een heleboel voordelen ten opzichte van een gewoon raam en het is dan ook een aangename aanvulling voor de zolderruimte.

  • Natuurlijke lichtinval
  • Geen zorgen over privacy
  • Extra ventilatie in uw woning
  • Bespaar op uw energiefactuur

Waar kan ik best een dakraam plaatsen?

De locatie van het venster is voor een groot deel afhankelijk van waar u juist op zoek bent naar licht of ventilatie. In die ruimte kan u dan een exacte locatie kiezen die interessant is voor de plaatsing.

U kiest best voor een venster aan de achterzijde van uw woning. Op die manier ervaart u minder hinder van eventueel straatlawaai.

Welke soorten dakramen bestaan er?

Bij het plaatsen van een dakvenster heeft u een uitgebreide keuze aan verschillende varianten. Afhankelijk van uw wensen en noden, kan u er een kiezen dat aansluit bij die wensen.

  • Wentelend dakraam: dit dakraam is meteen het meest voorkomende type dakvenster in ons land en kan heel eenvoudig gebruik en geïnstalleerd worden.
  • Uitzetbaar dakvenster: dit kan een heel eind verder open doordat de draai-as zich hoger bevindt.
  • Balkonvenster: met een balkonventer creëert u een klein balkon doordat het raam recht staat ten opzichte van het hellende dak.
  • 3-in-& dakraam: meer licht en ventilatie nodig? Het 3-in-1 dakvenster bestaat uit 3 dakramen op een rij en dat zorgt voor een aangename natuurlijk lichtinval.
  • Dakkoepel voor platte daken: de dakkoepel is de populairste oplossing voor het plaatsen van een venster in een plat dak.

Schakel een expert in voor de plaatsing van uw dakraam

Een dakraam installeren is een secuur werkje. Het is erg belangrijk dat deze handeling nauwkeurig wordt uitgevoerd om ongemakken te voorkomen. Er gaat namelijk regelmatig iets mis wanneer mensen zelf een dakvenster plaatsen.

Bent u een ervaren klusser? Dan kan u zich gerust wagen aan deze installatie.

Heeft u geen klus ervaring? Dan doet u best beroep op de services van een professional. Bij Dakwerken Van Driessche zijn we gespecialiseerd in de plaatsing, het onderhoud, de herstelling en de renovatie van de verschillende dakramen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!