Leien dak vervangen door pannen

Ligt er een verouderd leien dak op je huis en overweegt u om het leien dak te vervangen door pannen? Dat is een slimme keuze, zeker wanneer het dak aan vernieuwing toe is.

Dakpannen zijn een populaire en betrouwbare manier om het dak te bedekken. De combinatie van duurzaamheid en kostprijs zorgt ervoor dat de meeste Vlamingen kiezen voor een dak met dakpannen.

Wanneer leien dakbedekking vervangen door pannen?

Leien dakbedekking heeft een lange levensduur en werd vroeger vaak aangewend voor het efficiënt bedekken van een dak. Uiteraard komt er uiteindelijk een tijd waarop de dakbedekking aan vernieuwing toe is.

Uw leien dak vervangen door dakpannen is dan ook een slimme en budgetvriendelijke oplossing voor de renovatie van het dak.

De meeste mensen kiezen ervoor om het leien dak te vervangen bij een renovatie of wanneer ze het dak willen isoleren om de huidige wetgeving voor energieprestaties te behalen. Daarnaast kunt u ook de gewone signalen volgen om te bepalen wanneer het dak aan vernieuwing toe is. Zo is schade of lekkage vaak een doorslaggevende factor.

Voordelen van dakpannen vs leien

Dakpannen zijn een voordelige manier om het dak van uw woning te bedekken. De prijs-kwaliteit verhouding is ideaal en er bestaat een bijzonder groot assortiment aan soorten, kleuren en formaten waar u uit kunt kiezen.

De gemiddelde levensduur van dakpannen bedraagt zo’n 50 jaar. Dat zorgt ervoor dat u zich na de renovatie van uw dak gedurende lange tijd weinig zorgen hoeft te maken.

Op gebied van onderhoud volstaat een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor de meeste daken. Het ontmossen van een dak met dakpannen is essentieel om de lange levensduur te garanderen.

Doordat dakpannen in alle soorten en maten beschikbaar zijn, passen ze dan ook perfect bij iedere bouwstijl. Zowel een moderne woning als een landelijke woning krijgen de uitstraling die u wenst door te kiezen voor een gepast type dakpannen.

Leistenen hebben over het algemeen een erg lange levensduur, maar ze hebben veelal een meer ouderwetse uitstraling. Uiteraard zijn leistenen ook een goede keuze voor de bedekking van uw dak, maar u moet hiervoor een ruimer budget uitrekken, want leistenen dakbedekking is niet goedkoop!

Uw dak meteen isoleren

Het vervangen of renoveren van een dak is de ideale gelegenheid om uw dak beter te isoleren.

Zorg ervoor dat uw dak beter presteert op gebied van energieprestaties en bespaar op koelings- en verwarmingskosten.

Dakwerken Van Driessche is de ideale partner om uw dak meteen te isoleren en te vernieuwen, zodat u nog jaren kunt genieten van een dak met een mooie uitstraling en een lager energiefactuur.

Neem zeker contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken wanneer u uw leien dak wil vervangen door dakpannen. We geven u graag meer informatie over te combineren werkzaamheden en de voordelen van de verschillende mogelijkheden.

Uw dakbedekking vervangen?

Ongeacht of u een plat dak of een hellend dak wil renoveren, Dakwerken Van Driessche heeft een ruime expertise in het installeren, renoveren en vervangen van alle types daken.

Bovendien is de renovatie van het dak het ideale moment om extra werkzaamheden te laten uitvoeren. Droomt u al langer van meer licht op de bovenverdieping? Laat dan ineens een dakraam of dakkapel installeren. Zo geniet u des te meer van uw bovenverdieping of zolderruimte.

Neem contact op met onze experts om de verschillende mogelijkheden te bespreken. We luisteren graag naar uw wensen en noden. U kunt ook rekenen op de ervaring van onze dakwerkers om de huidige toestand van uw dak eerst te analyseren. Daarna kunnen we u een beter beeld geven van de huidige toestand en de mogelijkheden om uw dak te renoveren of optimaliseren.