Verbeter uw EPC dankzij dakisolatie

Om een woning energie-efficiënter te maken en het EPC te verbeteren, moet u allereerst voorkomen dat warmte kan ontsnappen. Dakisolatie is een van de nuttigste manieren om uw EPC te verbeteren. Tot 35 procent van de warmte in huis ontsnapt immers via het dak. Met dakisolatie gaat u dat tegen. Verbeter uw EPC dankzij dakisolatie en verkrijg een aanzienlijke daling van het EPC.

Wat is epc?

EPC staat voor energieprestatiecertificaat. Het geeft de energieprestatie van een woning weer, met andere woorden: hoe energie-efficiënt ze is. Hoe lager de EPC-waarde, hoe energiezuiniger de woning.

Let op: EPC is niet hetzelfde als E-peil. Een EPC moet u kunnen voorleggen wanneer u een woning verkoopt of verhuurt. Het is een certificaat dat wordt opgesteld door een energiedeskundige en tien jaar geldig is. Het E-peil geeft ook weer hoe energiezuinig een woning is, maar is van toepassing bij nieuwbouw en renovatie.

Hoe Kan je jouw EPC verbeteren met dakisolatie?

Om jouw EPC-peil te verbeteren met dakisolatie is het belangrijk om te begrijpen hoe dakisolatie werkt. Wanneer het dak niet geïsoleerd is, gaat veel warmte verloren via het dak. Er is dan meer energie nodig om uw woning te verwarmen, met hoogoplopende energiefacturen tot gevolg.

Dakisolatie voorkomt warmteverlies, waardoor er minder energie nodig is om de woning te verwarmen.

De EPC-waarde kunt u dankzij dakisolatie wel aanzienlijk verbeteren. Om dat te doen, schakelt u het best een dakspecialist in. Die bepaalt welk type dakisolatie het best past bij de woning en de dakconstructie. Elk type dakisolatie heeft een eigen isolatiewaarde. Die wordt uitgedrukt in R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolerende werking.

Er zijn verschillende soorten dakisolatie beschikbaar, zoals:

  • steenwol
  • glaswol
  • EPS
  • PUR

Hoeveel zakt het EPC dan met dakisolatie? Wel, dakisolatie kan de EPC-score met liefst 25 tot 50% doen dalen. Dakisolatie is dus bijzonder effectief.

dakisolatie-epc

Waarom het dak isoleren?

Eenmaal het dak geïsoleerd is, merkt u snel dat de temperatuur in huis beter te reguleren is. In de winter zal het er warmer zijn, in de zomer koeler. Dat betekent dat er minder moet verwarmd of gekoeld worden, wat dan weer resulteert in een lagere energierekening en dus ook een lagere EPC-waarde.

Dakisolatie heeft bovendien een positief effect op het milieu. Door minder energie te verbruiken, stoot u ook minder CO2 uit. Dakisolatie draagt bij aan een beter binnenklimaat en vermindert geluidsoverlast van buiten.

Premies voor dakisolatie

Er zijn premies en subsidies beschikbaar voor het isoleren van uw dak. Die kunnen een deel van de kosten dekken, waardoor dakisolatie nog aantrekkelijker wordt.

De premies variëren naargelang het gewest waar u woont. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken. Dakwerken Van Driessche is steeds op de hoogte van de huidige wetgeving.

verbeter uw epc dankzij dakisolatie

Dakisolatie plaatsen is een slimme investering die niet alleen resulteert in een lagere energierekening en een betere EPC-waarde, maar het draagt ook bij aan beter milieu en een comfortabeler binnenklimaat.

Schakel een dakspecialist in zoals Dakwerken Van Driessche om te bepalen welk type isolatie het best bij uw dak en woning past en geniet van de voordelen die dakisolatie te bieden heeft.