Dakgoot plaatsen

Een dakgoot plaatsen, is een onmisbaar onderdeel voor ieder dak. Het zorgt ervoor dat het water dat van het dak loopt, niet regelrecht naar beneden valt. De dakgoot vangt het water op en zorgt voor een goede afvoer. Dakgoten bestaan in allerlei vormen, maten en uitvoeringen. We geven u graag wat meer informatie over de verschillende mogelijkheden en hun voordelen.

Waarom is een goede dakgoot installeren belangrijk?

Een goede dakgoot die volgens de regels van de kunst is geïnstalleerd, biedt een heleboel voordelen. Bovendien voorkomt een kwalitatieve dakgoot ook schade aan uw woning. De afvoer van regenwater van uw dak is een nuttige aanvulling die veel problemen voorkomt.

De dakgoot zorgt er namelijk voor dat het regenwater dat van uw dak loopt, niet tegen de gevel waait of met grote kracht op de grond valt. Regenwater dat voortdurend tegen de gevel waait of sijpelt, zorgt op termijn voor schade aan de gevel. Water dat vanaf het dak rechtstreeks op de grond valt, zorgt er dan weer voor dat de grond stuk gaat. Er ontstaan gaten en diepe plassen in de grond. Die voorkomt u makkelijk met een goed afwateringssysteem en een dakgoot.

Verschillende dakgoten plaatsen

Bij de installatie van de goot voor de afvoer van regenwater bij uw woning, heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden.

Dakgoot laten plaatsen

Een dakgoot wordt uit hout vervaardigd. De dakgoot wordt aan de binnenzijde bekleed met zink of roofing.

Hanggoot laten plaatsen

Een hanggoot is een halve goot die aan het dak bevestigd wordt. Hanggoten zijn meestal vervaardigd uit PVC, koper of een ander stevig materiaal.

Verschillende materialen voor goten

Bij de installatie van een dakgoot aan het dak, heeft u de keuze uit verschillende materialen. De meest populaire opties zijn zink, koper en PVC. Er bestaan nog andere materialen die zich lenen voor het gebruik in een dakgoot, zoals aluminium of polyester.

Dakgoot in koper

Een koperen dakgoot of hanggoot heeft een bijzonder mooie uitstraling en een lange levensduur. Het materiaal is duurder dan de andere opties, maar die prijs vertaalt zich meteen in de uitstraling, want koper ziet er echt luxueus uit.

  • Lange levensduur
  • Luxe uitstraling
  • Makkelijk in onderhoud

Hanggoot of Dakgoot in zink

Ook de zinken dakgoot heeft een lange levensduur. Zink is sterk en robuust. Het materiaal ziet er bovendien mooi en strak uit. Een dakgoot in zink is verkrijgbaar in allerlei verschillende modellen en uitvoeringen. Het is een populaire keuze voor veel mensen, ook al kost een zinken dakgoot ietsje meer dan een PVC dakgoot.

Zink kan zowel gebruikt worden bij het plaatsen van een dakgoot als bij de installatie van een hanggoot.

  • Sterk en robuust
  • Lange levensduur
  • Makkelijk te herstellen
  • Weinig onderhoud nodig

Hanggoot in PVC

In ons land wordt er vaak gekozen voor de PVC dakgoot. Dit type dakgoot heeft een bijzonder goede prijs-kwaliteit verhouding. Ze kunnen snel geplaatst worden, maar moeten vaak ook het eerst vervangen worden. Waar zink makkelijk te herstellen is, moet PVC vaak meteen vervangen worden bij schade.

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Makkelijk te plaatsen
  • Licht gewicht

Goed onderhoud van de dakgoot voor een lange levensduur

Met regelmatig onderhoud kan de levensduur van een dakgoot aanzienlijk verlengd worden. Zo’n 2 keer per jaar moet de dakgoot geïnspecteerd worden. Bladeren worden verwijderd en men voert een controle uit om te kijken of de dakgoot nergens beschadigd is.

Het is ook een goed idee om regelmatig te controleren of er geen takken of bomen tegen de dakgoot leunen.

Door de dakgoot goed te onderhouden, gaat deze veel langer mee. Heeft u toch een probleem met één van de dakgoten, zoals schade of een lek? Dan rekent u best op de vakkundige handen van een ervaren dakwerker.

Plaatsing of herstelling van uw dakgoot

Bent u op zoek naar een expert van de plaatsing, vervanging of herstelling van een dakgoot? Dakwerken VanDriessche is gespecialiseerd in daken en dakgoten. Neem dus zeker eerst contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We komen graag bij u langs om uw huidige dak en dakgoot te bekijken en u een voorstel op maat aan te bieden.